Erik Kooijman
Initiatiefnemer Popschool Waddinxveen
Drumdocent

Erik Kooijman is de initiatiefnemer van “Popschool Waddinxveen”.
Op jonge leeftijd reeds probeerde Erik verschillende muziekinstrumenten uit maar al snel werd duidelijk dat zijn grootste passie bij het drummen lag.

Al meer dan 20 jaar is Erik actief in de regionale bandcultuur. Als drummer heeft hij in ontelbare bands gespeeld en optredens in het hele land gedaan. Nog steeds is Erik actief als vaste drummer in verschillende bands en wordt hij regelmatig gevraagd als invaller. De ervaring die Erik opgedaan heeft in deze bands leerde hem dat het tijd werd dat er iets gedaan moest worden voor de muziekcultuur in Waddinxveen. Uit deze realisatie is “Popschool Waddinxveen” ontstaan.

Inrichting en aankleding van de Popschool verraden dat Erik niet alleen een muzikale, maar ook een architectonische achtergrond heeft. De muziek echter, heeft altijd een flink streep vóór gehad.
Met recht kan gezegd worden dat Erik een gedreven, passievol muzikant is. Deze gedrevenheid zorgt ervoor dat er regelmatig drumstokken sneuvelen in de Popschool!

Met de oprichting van de Popschool is voor hem een droom uitgekomen. Voor Erik staat onomstotelijk vast dat muziek je leven kan verrijken, dat het een uitlaatklep kan zijn en dat het je veel energie kan geven, welke leeftijd je ook hebt.
Deze overtuiging, alsmede zijn kennis en passie voor muziek, wil Erik graag op zijn leerlingen overbrengen!


Leon Sibum
Gitaar- Basgitaardocent

Leon Sibum, dat is een fenomeen op zich. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand die zo gedreven en ambitieus is als Leon toch zo bescheiden kan zijn. Inspiratie is het magische woord voor Leon. “Ik wil met mijn muziek, maar ook met mijn lessen mensen inspireren”. Dit is een echte missie voor Leon. Met deze instelling past hij dan ook helemaal in de filosofie van de popschool.
 
Leon Sibum is een echte muzikale duizendpoot. Is hij in eerste instantie een gitarist in hart en nieren, ook achter het drumstel staat hij zijn mannetje. Jarenlang heeft hij als drummer met zijn band Crimson Sky de Zuid-Hollandse poppodia onveilig gemaakt. Nu is Leon actief als vaste gitarist van de bekende cabaretier Pieter Derks, en toert hij langs de grote theaters van Nederland. Ook is hij gitarist van de rockformatie Grenadeers. Een band waarmee Leon graag internationaal door zou willen breken en op wereldtournee zou willen. Daarnaast is hij ook de bas meester en kan hij background vocals voor zijn rekening nemen.

Een duidelijke voorkeur voor een stijl heeft Leon niet. Zijn voornaamste inspiratiebron was de oude ruige muziek van legendarische bands als The Jimi Hendrix Experience en The Eagles, maar er is veel meer voor Leon om inspiratie uit te halen. Vooral groepen als Queen, Toto, Red Hot Chili Peppers en Rage Against The Machine vallen op, maar ook genres als Jazz HipHop en kleinkunst kunnen hem bekoren. Maar boven alles staat hij nooit lang ergens bij stil. “Ik ben constant op zoek naar nieuwe dingen, nieuwe stijlen, nieuwe inspiratie”.
 
De gouden tip van Leon voor de beginnende muzikant? “Neem de tijd. Muziek leren maken is een langdurig proces waar geduld voor nodig is. En om dat geduld op te brengen moet dat proces boven alles leuk zijn”.


Matteo Iannella

Piano- Keyboarddocent

Als klein jongetje van zes is Matteo op pianoles gegaan en wist toen al dat hij dat voor de rest van zijn leven zou blijven doen! Na 7 jaar klassiek piano te hebben gespeeld is hij er ook gitaar bij gaan leren, dat heeft hem veel meer naar popmuziek getrokken.
Nu speelt hij alles waar toetsen op zitten en heeft zijn diploma gehaald op de popafdeling van het Conservatorium in Amsterdam. Op het moment speelt hij toetsen bij Di-rect en is hij veel bezig met het componeren en uitbrengen van eigen muziek.


Erik van Ittersum
Piano- Keyboarddocent

Wanneer Erik als klein jongetje een keyboard in actie ziet is zijn interesse meteen gewekt. 
Wat volgt zijn muzieklessen vanaf z'n negende en het Conservatorium in Amsterdam.  Al op 14 jarige leeftijd speelt hij in verschillende bandjes.
Op dit moment is hij actief als toetsenist in de band Kingfisher Sky en heeft de afgelopen jaren keyboard- en orkestrale arrangementen geleverd op verschillende albums, waaronder HDK's Serenades of the Netherworld en Stream of Passion's A War of our Own, en is hij live te zien geweest als toetsenist bij onder andere Ayreon's The Theater Equation en als pianist bij zangeres Marcela Bovio. 
‚Äč
‚ÄčErik heeft een duidelijke visie over het lesgeven:
Ik zie de piano graag als een breed instrument. Tijdens de lessen komen dan ook zeker andere toetseninstrumenten aan bod. Ik behandel graag de verschillende facetten binnen techniek, sound en creativiteit. 
Ik wil graag dat de leerling, naast de nodige speeltechniek en theorie, vooral praktisch en creatief aan de slag kan als toetsenist. Rekening houdend met de wensen en het niveau van de leerling zelf wil ik op zoek gaan naar een leuke manier om dat samen te bewerkstelligen.


Natascha Vergeer

Zangdocent

Natascha Vergeer wordt in 1993 geboren in Leiden en brengt in dezelfde omgeving haar jeugd door. Al snel ontdekt ze haar liefde voor muziek en haar wens om hier andere mensen mee te raken. Iets wat ze mede toeschrijft aan haar Molukse roots.

Als baby doet ze al liever stemoefeningen dan dat ze begint te huilen. Het blijkt de voorbode van een veelbelovende carrière als zangeres.

Hoewel verlegenheid haar aanvankelijk nog tegenhoudt, begint ze op de middelbare school geleidelijk met optreden. En dat met groot succes. Het talent van de ambitieuze zangeres is onmiskenbaar en ze besluit zangles te nemen om dit nog verder te ontplooien. De positieve reacties op haar optredens sterken haar in de overtuiging dat dit de passie is die ze wil najagen.

 

In 2016 maakt Natascha indruk met haar vertolking van Be The One bij The Blind Auditions van The voice of Holland. Inmiddels maakt de zangeres na een conservatoriumopleiding en optredens in binnen- en buitenland furore op evenementen zoals bruiloften en bedrijfsfeesten en vanaf augustus 2017 kan dit exclusief via LoveSound.


Wouter Landzaat
Gitaar-Basgitaardocent, bandcoaching

Wouter Landzaat is afgestudeerd aan conservatorium Codarts afdeling Popmuziek te Rotterdam. Al op jonge leeftijd begon hij met het spelen van gitaar, basgitaar en het spelen in een band. Later trok ook het componeren en songwriting hem aan en ging hij daar ook mee aan de slag. Wouter geeft gitaar-, bas- en bandles. In de les wordt veel aandacht besteed aan het begrijpen en beheersen van de vele manieren om het instrument te bespelen. Zo nu en dan wordt in de les een korte studiosessie gehouden waarin de leerlingen hun eigen gitaarspel kunnen opnemen en terug luisteren.

 

Afgelopen jaren heeft Wouter in veel verschillende genres bands gespeeld, muziek gecomponeerd voor meerdere filmprojecten en verschillende bands opgenomen & geproduceerd.

 

Op het moment zit Wouter in de band Life's Electric en componeert filmmuziek voor o.a het Rotterdams Filmfestival